Äggmuffins är enkla att göra och är goda både varma och kalla. De kan ätas till frukost och mellanmål och som kvällsmums. Vi valde att ha bacon och mozzarellaost i våra muffins. Och jösses vad de var mättande!
10-12 stycken
10 ägg
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
salt och nymald svartpeppar
Förslag på fyllning:
stekt bacon
mozzarellaost
brieost
parmesanost
fetaost
soltorkade tomater
oliver
lufttorkad skinak
rödlök
små broccolibuketter, förvällda
färska örter
Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i grädden, osten och krydda med salt och peppar. Fyll muffinsformarn med smeten och lägg i fyllningen. Använder man stekt bacon kan man blanda det direkt i smeten, var då sparsam med saltet. Grädda muffinsen i ugnen 20 minuter eller tills de fått fin färg.
BETYG:
Gunnar: 3. De var helt okej. Men jag hade missat portioneringen, så de blev väldigt stora.
Hillevi: 4. Goda. vackra och mättande, men kanske inte så kraftig smak som jag hade hoppats.
Elliot: 3. Det var så mycket ost i så det smakade konstigt. Jag åt bara halva.
Movitz: 2. De såg fina ut, men jag åt inte dem!
Lykke: 3! Jag åt dem inte heller.