Äggmuffins med västerbottenost

IMG 3822

Äggmuffins är enkla att göra och är goda både varma och kalla. De kan ätas till frukost och mellanmål och som kvällsmums. Vi valde att ha bacon och mozzarellaost i våra muffins. Och jösses vad de var mättande!

10-12 stycken

10 ägg
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
salt och nymald svartpeppar

Förslag på fyllning:
stekt bacon
mozzarellaost
brieost
parmesanost
fetaost
soltorkade tomater
oliver
lufttorkad skinak
rödlök
små broccolibuketter, förvällda
färska örter

Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i grädden, osten och krydda med salt och peppar. Fyll muffinsformarn med smeten och lägg i fyllningen. Använder man stekt bacon kan man blanda det direkt i smeten, var då sparsam med saltet. Grädda muffinsen i ugnen 20 minuter eller tills de fått fin färg.

BETYG:
Gunnar: 3. De var helt okej. Men jag hade missat portioneringen, så de blev väldigt stora.
Hillevi: 4. Goda. vackra och mättande, men kanske inte så kraftig smak som jag hade hoppats.
Elliot: 3. Det var så mycket ost i så det smakade konstigt. Jag åt bara halva.
Movitz: 2. De såg fina ut, men jag åt inte dem!
Lykke: 3! Jag åt dem inte heller.

Lämna ett svar

Required fields are marked *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.