Premiär på Storytel för Kärleksbarnet och Hungerflickan i inläsningar av Hillevi Wahl

14 juli: Kärleksbarnet

Författaren och journalisten Hillevi Wahl växte upp med två missbrukande föräldrar. För att överleva bröt hon kontakten med sin familj, gav sig ut i världen och levde bland samhällets utstötta.
En dag får hon ett samtal från sin syster som berättar att polisen har ringt och meddelat att deras mamma är död. Grannarna hade slagit larm för att det börjat lukta i trappan och mamman hade då legat död i tre, fyra månader.
Vem var hennes mamma egentligen? Hur blev hon en sådan trasig människa? Vad hände de där sista tjugo åren? Och höll Hillevi på att bli lika galen som sin mamma? För att få svar på de frågorna är hon tvungen att göra en resa tillbaka i tiden, till Malmö och början på 70-talet rakt in i ett missbrukarhems inferno. Det här är Hillevi Wahls historia, en berättelse om alkohol, bingo och brutna löften.

Klicka här för att lyssna på Kärleksbarnet hos Storytel


21 juli: Hungerflickan

I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet. Det är 80-tal. Axelvaddar, rosa och turkost. Irmeli har blivit tonåring och åker iväg på ett utbytesår i USA. Där drabbas hon av allt allvarligare ätstörningar, och när hon kommer hem djupnar problemen.
”Varför blev inte du missbrukare?” Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister. Men det är klart att jag blev! Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst.
Hillevi Wahl har skrivit ännu en djupt berörande berättelse med både svärta och humor.

Klicka här för att lyssna på Hungerflickan hos Storytel