Björns tårta

Bjorns tarta

Inspirationen till den här tårtan kommer från ett tårtrecept förfärdigat av skidskytten Björn Ferrys mamma Margareta. Och det kan vara den godaste tårta jag har ätit. Sjukt gott!

Tårtbotten
2 msk vatten
70 g mörk choklad
150 g mandelmjöl (3 påsar mandelspån à 50g)
1-2 tsk florsocker
40 g smör, mjukt

Till garnering
3 dl vispgrädde
Säsongens bär
hackade nötter

Gör så här
1. Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.
2. Koka upp vattnet.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
4. Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
5. Tillsätt socker och smör.
6. Rör till sist ner den smälta chokladen.
7. Fördela smeten i botten på pajformen.
8. Låt stelna 1 timme i frysen.
9. Toppa med grädde, bär och nötter.

BETYG:
Gunnar: 5! Förstaklassigt! Jättegott!
Hillevi: 5! Syndigt gott och mättande. Jag håller med Movitz, det här kan vi äta varje dag. Mums!
Elliot: 5! Alltihop var gott förutom bären!
Movitz: 42! Det här kan vi äta varje dag!
Lykke: 71, 72, 73! Mums filibaba!

2 kommentarer

Jaha, så det var därför mandelmjölet var slut på Matpressen? Alla är hemma och bakar denna fantastiska tårta! 🙂

Hade sexmånaderskalas i parken idag och den gick åt i ett huj – ner i både barns och vuxnas magar. Jag hade tagit Fazer blå choklad och det blir inte lika bra tror jag, men alltså ändå jättebra. Skar upp botten i tårtbitar direkt ur frysen och la sedan på grädde och bär men lämnade kanten fri så att man skulle se hur man skulle ta enbit. Lite svårskuren annars.   

Tack för tipset, detta blir lillebrors egen traditionella tårta 🙂