Äventyr 51: OS i trädgården

Inte för att vi har tittat på mycket OS på tv, men ungarna ville ändå köra sitt eget race.
”Mamma, kan vi inte ha OS i trädgården?”
Jo, självklart kan vi det.
Trädgårdar är som gjort för en massa nya OS-grenar. Som hundra meter med skottkärra eller sextio meter tulpanlökar eller kast med liten sekatör.

IMG 4138

IMG 4069

Men nähä, barnen var mer konservativa än så.
De vill idka kast med allehanda bollar i plasthink och tjugo metersstafetter med ägg på sked och hopprekord i studsmatta och kulstötning medelst bocciaklot och… sedan blev det för varmt så vi fick åka till badplatsen och svalka av oss.

IMG 4114

IMG 4150

Men eftersom de redan hade fått igång tävlingsinstinkten, så skulle det nu tävlas i allting. Som hopp från tvåmeterstrampolinen. Där vann Movitz med 20-1 mot mig och de andra vågade inte ens upp på stegen.

Roddtävlingen vann Elliot. Eftersom han var den enda som fick tävla. Vi andra diskades, ety vi inte hade någon passande flytväst med oss. Lykke vann dock fisketävlingen – hon fick upp fem aborrar.

IMG 4157
Sedan åkte vi hem igen och kastade spjut (en markeringspinne för dikesrenar som Movitz har hittat) och ännu kulstötning.
Ett tag funderade vi allvarligt på längdhopp, men det gjorde så ont i rumpan.

Som vanligt så var det Elliot som såg till att alla mätningar utfördes korrekt och att ingen försökte ge fördelar till lillasyster. Paus fick man dock ta för akuta toalettbesök.
Alla var väldigt nöjda med sina resultat – inte minst Elliot som slog mig i de flesta kastgrenar – och Gunnar som var oerhört nöjd med 29 meter i kulstötning. Kanske en ny karriär där?

KOSTNAD: Gratis

BETYG:
Gunnar: 5. Det är roligt att hitta på nya grenar.
Hillevi: 3. Bra fredagsnöje i trädgården och jag blev glatt förvånad över hur bra barnen har blivit på att ta förluster. Alla som är med är vinnare. Mantrat har gått in.
Elliot: 5. Det är många grenar och roliga och bra grenar.
Movitz: 1. För att jag gjorde illa mig och nu är jag arg. Men det var roligtast att hoppa från trampolinen.
Lykke: Tio. För jag fick många bollar i lådan.