Äventyr 47: Utegym

IMG 3705

Vid Kyppesjön utanför Borås skulle vi fiska, men hade inget fiskekort. Vad gör man då? Jo, man hittar ett utegym.
”Mamma, jag vill gå till lekplatsen!” ropade Lykke och pekade på redskapen.
Och hon har ju helt rätt. Det är en lekplats för träningssugna.
Lykke och Elliot hoppade raskt upp i stolarna och började lyfta skrot. Lykke hade lite svårt att nå. Men det gjorde inget för då kunde jag lyfta henne i stället. Funkade bra, det med. Sedan ville hon klättra upp i ribbstolen och den kunde man använda till mycket. Vi hängde och lyfte benen, försökte dra oss upp över en ribba med väldigt olika resultat. Ganska klena resultat, om jag ska vara ärlig. Sedan hittade vi balansredskap där vi stod på ett ben och gjorde fotgympa.

IMG 3732

IMG 3719

IMG 3744

Och en rolig ”säng” som man kunde använda både till djupa situps och benlyft. Elliot var väldigt stark i magen. Det känns som om han har fått en mycket smidigare kropp och vågar ta i på ett sätt som han aldrig skulle ha gjort innan Experimentet började.

IMG 3741

IMG 3755

En böjd stålring kunde användas till att stretcha baksida av vaderna och höftböjaren. En sådan skulle jag nästan vilja ha hemma.

IMG 3758

På träredskapen, de mer klassiska för utegymen, gjorde vi situps och lyfte stockar och gjorde lite dips.

IMG 3771
IMG 3774

Sedan hittade vi ett stort traktordäck som jag nästan ville krama om, i fin gammal militärträningsanda. Men vi nöjde oss med att välta det några varv. Och sedan rulla runt det som en leksak.

IMG 3782

IMG 3805

Jag gillar utegym. Att kunna träna muskelstyrka utomhus är aldrig fel. Och gör man det lekfullt så blir det ännu bättre.

KOSTNAD: Gratis

BETYG:
Gunnar: 4. Det är roligt att se hur barnen glatt kastar sig över alla redskap. Hade det varit inomhus i en hall hade de förmodligen aldrig vågat närma sig gymet.
Hillevi: 4. Mycket bättre än innegym med neonlampor, unken luft och kö till redskapen.
Elliot: 5. De var lite lekfulla så man kunde hänga och tjohoo och tjohej och man kunde skjuta ifrån och dra upp sig själv ganska lätt.
Movitz: Tusen miljoner. Jag ville fiska men det gick inte så jag badade i stället. Och hittade näckrosor.
Lykke: 100! Det var roligt men inte så roligt att jag inte kunde lyfta däcket själv.