Pytt på renskav

Renskav är en fin råvara som är lite styvmoderligt behandlad i södra delen av Sverige, men det är bara för att man inte har fattat hur gott det är, skriver Cathrine Schück.

2-4 portioner

1 paket fryst renskav (240 g)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1 gul lök
smör
flingsalt och svartpeppar

Till serveringen:
stekta ägg

Skala och tärna alla grönsaker. Fräs alltsammans på låg värme tills det är genomstekt och lagom brynt. Fräs/bryn renskavet, tinat eller fryst, i stekpanna. Blanda med grönsakerna och servera med stekt ögg.
Toppa med flingsalt och nymald peppar.

BETYG:
Gunnar: 2. Jag trodde att det skulle bli en enkel sak att slänga ihop men tog mycket längre tid att förbereda än vad jag hade väntat mig. Sen var jag alltför försiktig med kryddorna så det blev ganska smaklöst tyvärr.
Hillevi: 2. Lite smaklöst. Kanske skulle det kryddats mer? Ungarna gillade inte riktigt att det var en röra, de vill se vad de äter. Man kanske skulle dela upp det i små byttor vid serveringen så de som vill får ta det som de vet att de gillar?
Elliot: 2. Jag tyckte det inte var så gott. Jag trodde det var vanlig pyttipanna. Och mitt ägg var bränt, faktiskt.
Movitz: 0. Det såg inte gott ut. Jag trodde det var som vanlig pyttipanna men det såg inte ut som vanlig pyttipanna. Jag åt bara potatis och ägg.
Lykke: 10! För att jag tyckte det var lite gott, men bara lite.