Äventyr 33: Innebandy fast ute

IMG 2165

Innebandy kan även spelas utomhus. Till exempel på en parklek. Ska det vara riktigt och rätt så ska det egentligen vara fem utespelare i varje lag. Plus en målvakt. Men såhär till vardags går det bra med några klubbor, en boll och någon som gärna står i mål. På wikipedia läser jag att innebandy anses av många vara Sveriges nationalsport eftersom det är Sveriges näst största lagidrott och dessutom en av Sveriges allra största sporter sett till antalet utövare varje vecka (om man räknar med fritids- & skolverksamhet, korpverksamhet, företagsarrangemang, kompisgäng och sådant).
Från min egen ungdom minns jag mest att jag blev utvisad hela tiden när vi hade innebandy på skolgympan. Jag tyckte det var skitkul. Men det var någonting med att jag spelade för tufft. Slog väl av ett och annat smalben, kantänka, självklart bara i jakten på bollen – men det hade de ingen förståelse för och sedan blev det inte något mer med den idrottskarriären.
”Tunnisar!”, tänkte jag.
Det minns jag i alla fall. En smäll på smalbenen ska väl varenda människa tåla.
Åren har antingen gjort mig snällare eller bara mesigare. Har faktiskt inte haft en innebandyskada på sisådär trettio år. Nu kan jag tycka att det är riktigt roligt att försöka göra mål mot barnen. Gunnar och jag i samma lag kan bli riktigt roligt – för oss – men inte för barnen. Så vi försöker oftast dela på oss, men då blir det Gunnars lag mot Hillevis lag och det går bra ända tills Lykke vill gunga.
Vi har över huvud taget svårigheter med att hålla ihop ett lag tills matchen är slut.
Elliot är riktigt bra på att skjuta iväg hårda skott och Movitz är en klippa i målet. Lykke kan ibland få lite separationsångest från bollen och då blir det ett himla liv i resten av laget.
Men annars är det roligt.

IMG 2162
KOSTNAD: Gratis.

BETYG:
Gunnar: 4. Det är väldigt roligt men det blir väldigt korta matcher.
Hillevi: 4. Det blir lite som Monty Pythons klassiska ”hundra meter för inkontinenta” när vi spelar matcher. Alltid är det någon som måste springa på muggen, jaga en fiskmås eller skugga en myra.
Elliot: 5. Det är bara roligt att spela i familjen. Jag vill inte gå med i en klubb eller så!
Movitz: 3111. Roligt! Det är bara roligt!
Lykke: 20. Det är roligt när jag gör mål. Men det brukar inte vara roligt när Dante inte kommer.