Gunnar om Experimentet: Jag har redan gått ner fyra kilo!

Jag bad Gunnar skriva ner ett litet blogginlägg om varför han tycker det är en bra idé med det här tremånadersexperimentet. Och killen kan ju skriva! Speciellt rörd blev jag över hans ord: ”Att leva med Hillevi är mitt livs äventyr”. Kärlek.

2012 04 12 19 54 27

”Någon gång i tonåren så tränade jag basket flera gånger i veckan och det var matcher varje helg. Stolt satt man och bläddrade i Borås Tidning och letade efter matchresultatet.

Det var aldrig speciellt viktigt för mig att sätta poäng men jag kommer ihåg att det var förbaskat kul att springa in där på planen. Det gröna golvet som svedde sönder knäna när man föll i en närkamp. Pulsen när det var match och de stora röda digitalsiffrorna som ändrade på sig hela tiden. Sen var det oftast motståndarlagets siffror som ändrade sig men det spelade inte så stor roll. Fort ut med bollen och ett nytt snabbt uppspel igen.
Jag vet inte riktigt varför jag slutade. När någon frågar brukar jag berätta om en kille i mitt lag som på en träning bet sig fast i min rygg för att jag inte passade bollen till honom. Jag vet inte om jag tappade lusten där och då eller om jag nu bara efteråt skyller på honom för egentligen så gillade jag träningen förbaskat mycket.

Att leva med Hillevi är mitt livs äventyr

Efter det har jag aldrig ägnat mig åt idrott eller någon träning. Om jag har varit sen till bussen och den åker ifrån mig har jag hellre köpt en glass och väntat till nästa i stället för att springa.
Men att leva tillsammans med Hillevi är mitt livs äventyr och att börja prata om lagkamrater som biter en i ryggen biter inte på henne. Istället tänkte jag som den gången när vi träffades för första gången, ”Nu ska jag inte vara rädd, jag kastar mig ut och gör det som känns bäst”.
Så när jag i förra veckan började på ett nytt jobb bestämde jag mig för att cykla dit och hem varje dag. Inga jätteresor men det är ändå en timme varje dag på en sadel istället för i en bilkö. Jag som annars tar bilen överallt. Och det ger viktresultat redan nu – minus 4 kilo.
Jag tror att alla vi i det här experimentet kommer att:
* Må bättre
* Orka lite extra
* Se och upptäcka nya platser.
* Ha väldigt roligt tillsammans på vägen.
För det är verkligen sant att barnen gör vad vi gör – inte vad vi säger till dem att göra. Får de se att pappa kan göra annat än att köpa nya appar till ipaden så tror jag att de tillsammans med hela familjen kan upptäcka att det finns annat utanför alla våra trådlösa nätverk som är så mycket mycket viktigare.
Jag tror att det här kan ge dem liv och verktyg till att leva livet.”

2012 04 12 19 57 06

2 kommentarer