Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Äventyr 26: Tai chi – Hillevi Wahl

Äventyr 26: Tai chi

Bild

Det roliga med att säga ja till allting är att nya äventyr ramlar in lite överallt och hela tiden. Som när plötsligt favoritkusinen Jocke dyker upp – och frågar om vi vill testa Tai chi och Qigong.
”Jaaa!”
Visserligen kanske man skulle haft lite mer plats än i ett trångt vardagsrum och lite andra kläder. Men man tager vad man haver och gör så gott man kan.
Jag var nog den som var mest tveksam.
”Jag tror inte jag är den där lugna, meditativa typen…”
Men Jocke, som tränat i två år, upplyste mig om att rörelserna egentligen var ganska lika dem vi sett i Kung Fu Panda-filmerna och genom att accelerera den långsamma formen kan den förvandlas till en sofistikerad kampkonst.
Det som förvånade mig mest var hur lätt det var att andas genom de flytande rörelserna. Jag fattade verkligen att detta både är gymnastik och meditation. Väldigt avstressande mitt i trebarnskaoset.
Lite synd var det dock att de minsta ungarna tröttnade rätt snabbt och hängde både mig och Jocke i benen – det blev väldigt svårt att röra sig då.

KOSTNAD: Gratis.

BETYG:
Gunnar: 4. Oerhört avslappnande både för deltagare och påhejare.
Hillevi: 4. Jag blev glatt överraskad över hur skönt och långsamt allt kändes med en gång. Med en liten större yta och utomhus skulle det lätt kunna bli en familjefavorit.
Elliot: 5. Lite svårt att göra rätt. Men jag vill prova igen på gräsmattan.
Movitz: 34310. Jag önskar att Jocke kunde bo i vårat hus!
Lykke: 43678910! Jag vill dansa med Jocke igen, igen, igen!

Bild