Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Blåbärskick! – Hillevi Wahl

Blåbärskick!

Det var inte förrän jag började träna som jag fattade hur bra och nyttigt det är med blåbär. Blåbär innehåller mer antioxidanter än de flesta andra bär, frukter och grönsaker. Antioxidanter är ett svårt ord, men de hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler, som kan orsaka cancer och hjärt- och kärlsjukdomar, bland annat. Eller bara skapa inflammatoriska tillstånd i kroppen. Så mer blåbär till folket!

Jag brukar bara blanda blåbär i keso – men i går provade vi en annan variant:

Blåbärskick:

Mixa 1 dl blåbär,
1 banan,
1 tsk vetegroddar och
2 dl mjölk eller vaniljyoghurt.

Klart!

Rätt gott, nyttigt och mättande. Men det är bara att inse: Vår familj är ingen smoothiesfamilj, inte än i alla fall:

BETYG:
Gunnar: 3. ”Det var väl okej.”
Hillevi: 3. Jag är inte mycket för att dricka så här tjocka smoothies. Jag vill hellre äta bär med sked. Men annars var det gott.”
Elliot: 0. ”Jag smakade det en gång på dagis och jag vill aldrig smaka igen!” (Vägrade prova).
Movitz: 0. ”Om jag luktar med med munnen så luktar det kräks.” (Smakade inte.)
Lykke: 5! ”Mamma, du kan få smaka. Du gillar det!” (Vägrade smaka.)