Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Mission: Sthlm – med tema barnfattigdom – Hillevi Wahl

Mission: Sthlm – med tema barnfattigdom

I senaste numret av Stadsmissionens egna tidning: Mission Sthlm, medverkar jag med en krönika om barnfattigdom. Hela tidningen är för övrigt ett temanummer om och kring just barnfattigdom. Vad är det egentligen? Vad är det vi talar om när vi slänger oss med begreppet barnfattigdom?
Och vad innebär det att bli hemlös när man är 13 år? Hur formar det ens liv om man tvingas flytta 22 gånger för att föräldrarna är missbrukare?
Och varför är det så viktigt för somliga barn att familjekollo får finnas kvar? Läs gärna tidningen. Den finns att hämta i alla Stadsmissionens second hand butiker.

Här kan ni ladda ner och läsa tidningen.

1 kommentar

Hej Hillevi,

Tragiskt att det ska få finnas barnfattigdom i Sverige 2011. Likaså när BRIS kommer med rapporter om hur svenska barn mår allt sämre, framförallt unga kvinnor. Detta berör mig mycket eftersom jag själv har erfarenhet av det, vet att du oxå har det…

Kika gärna in på min blogg om du har lust 🙂
Min blogg handlar om Livet runt 30: Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva ”enligt mallen:skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv” eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen, mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa,  min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest.  ladynova.blogg.seladynova.blogg.se