Gruvan – en märklig plats

Just nu är jag inne i Gruvan. Det betyder att jag stänger av allt annat liv för att skriva roman. Jag har varit i gruvan i fyra dagar nu. Tittar ut ibland, bara för att få lite frisk luft och rasta musklerna en aning.
Men det är en märklig tillvaro i gruvan.
En enorm disciplin som nästan liknar självpennalism.
Med små belöningar för visst arbete.
Så här kan det vara:
Tio sidor – sedan får du gå och duscha.
Tio sidor – sedan får du tömma marsvinsburen och lägga in nytt hö.
Tio sidor – sedan får du dricka kaffe.
Tio sidor – sedan får du dammsuga.
Tio sidor – sedan får du gå ut och slänga skräp.
Tio sidor – sedan får du gå på toaletten.
Och sådär håller det på. Nu har jag kommit igenom 240 sidor, så jag har fått lite annat gjort också. Men till slut går ögonen nästan i kors. I morse försökte jag sätta in två linser i samma öga. Då är man trött.