Aldrig för sent att läka pappasåret

182E3B94-DC68-4953-AFAF-79A90524808B.jpgDet pågår en pappadebatt på Newsmill. Apropå alla pappaböcker i höst. Underbart. Jag älskar pappadebatter – och jag hoppas vi fortsätter samtala om pappalängtan och allt det andra – under hela året. Minst.
Erik Wijk skriver att det aldrig är för sent att läka pappasåret:

”Den andra insikten jag förblir övertygad om är att inget är givet. Inget är helt avgjort eller kört. Missförhållanden eller övergrepp i barndomen behöver inte leda till vissa bekymmer och om bekymren ändå kommer är de aldrig orubbliga. En bruten relation eller djup bitterhet är aldrig helt omöjliga att läka.

Visst är det ofta tungt och svårt. Hoppet står inte att se. Men det sämsta av alla alternativ vore att helt ge upp att ens försöka nå varandra som levande människor.”