Bokjulkalendern: 5 december

Jag börjar på måndag. Vem har inte sagt det till sig själv hundra miljoner gånger. Charlotta Lithman har skrivit en modern och härligt mänsklig bok om hur hon faktiskt till slut lyckades starta ett nytt liv med lite hjälp av andra sköna människor. Hon har lärt sig äta bättre, har helt nya träningsvanor, är mycket piggare och har gått ner i vikt. Framför allt gillar jag att hon bjuder så mycket på sig själv, sina tvivel och misstag. Hon har humor, Charlotta Lithman, och hon har självdistans. Två närmast ovärderliga egenskaper när man ska förändra sitt liv. Jag lovar att den här boken kommer att få mottagaren att skratta gott.

Jag b rjar p m ndag

Titel: Jag börjar på måndag.
Av Charlotta Lithman
Förlag: Natur & Kultur
Cirkapris: 120 kronor

När börjar man sitt nya liv och tar tag i alla gamla dåliga vanor? I morgon, på måndag, efter nyår. Sällan just nu i alla fall. Men vilken kick när man lyckas!

Charlotta Lithman tackade med vånda ja till DN:s fråga om hon ville bli coachad av två experter för att ta nya hälsotag i september 2012. Experterna var medicinjournalisten Gunilla Eldh och hjärnforskaren Martin Ingvar som tillsammans skrivit bl.a. Hjärnkoll på vikten.
Med hjälp av dem och deras bok fick Charlotta – en helt vanlig, lätt överviktig, ganska nyskild, tämligen stressad person strax över 40 – hjärnkoll på nya mat- och träningsvanor. Om vägen dit har man kunnat läsa i DN och i hennes roliga personliga blogg.

I sin bok Jag börjar på måndag delar Charlotta med sig av kunskap och tips och berättar om det som fungerat för henne på vägen till bättre hälsa och lägre vikt. Fokus ligger på att må bra och inte på hur mycket vågen visar. En personlig, lättläst bok för dem som läst Hjärnkoll på vikten – och för dem som ännu inte läst den.

Känslan i boken är att det inte är så svårt att komma i form: ”För kan hon så kan jag.”

Här kan du köpa boken på Bokus.
Här kan du köpa boken på Adlibris.