Kadhammar om Liza-drevet

I går var det ett seminarie på Kungsgatan om Liza Marklund-affären. Jag skulle ha gått, men fick förhinder. Så nu läser jag i Dagens Media i stället. Och är glad över att jag inte gick dit:

Peter Kadhammar, en av mina största förebilder, en man som alltid står rak i ryggen, skriver:

”En journalist reste sig och frågade när vi får se Liza Marklund i medierna, det vill säga när ska vi få se henne i teve, antingen gråtande be om förlåtelse eller bli strimlad av en skicklig utfrågare. – Någon som vill gissa? frågade moderatorn Gunilla Kinn. Från att ha varit ett helgon har Liza Markund blivit skurk som kan behandlas hur som helst. Har hon en personlighetsstörning? frågade en kvinna i publiken. Då förstår ni hur tonen var. Detta är den verkliga mediala skandalen i Sverige: Att ingen genomskådat Gömda tidigare är otroligt men typiskt. Först mumlas det men ingen kollar, ingen skriver. Om skandalen briserar vänder flocken och alla vill vara med och kasta sten. Det är ta mig fan likadant varenda gång.”

3 kommentarer Skriv en kommentar