Hej pundartomtar, dra åt slangen…

Här är dagens krönika i Metro. Om julspriten. Och fantastiska Benny Haag. Läs och kommentera gärna.

4 kommentarer

Ja även jag har växt upp med en pappa som blev aggressiv när han drack.Jularna var värst,ångesten satte in redan i början av December. Annandagen var årets favoritdag för då var spriten slut.I många år hatade jag julen men när jag själv fick barn tvingade jag mig att tänka om,det var inte lätt men det gick.Vi hade sällan alkohol hemma när barnen var små, någon öl eller vin vid sällsynta tillfällen men aldrig till jul.Vi är inte nykterister och nu när barnen är vuxna tar vi gärna några glas vin tillsammans på julaftonskvällen.Starksprit har vi aldrig hemma och det där med att dricka alkohol på dagen har jag aldrig förstått mig på.Får vi barnbarn blir det vinfria julaftonskvällar igen.Barn och alkohol är ingen bra kombination!

Skönt att du verkar slippa de otäcka kommentarerna här. På Metro är det ju rent sanslöst vilka påhopp folk kan slänga ur sig när du våga ifrågasätta det heliga drickandet. Min kommentar där blev så här:
Ni som inte ser oron i barnens ögon när ni blir konstiga och fnittriga, ni som inte inser risken med att bli för ärlig, för arg eller för långsam, ni som till varje pris måste försvara er rätt att bli lulliga i huvudet, läs inte mer nu.
Men alla som håller med Hillevi och har börjat ifrågasätta drickandet: ni kan skriva in ert löfte om vit jul här:
http://kampanj.iogt.se/sv/Start—Vit-jul/kontrakt/
Hoppas du inte har något PMot att jag lägger med länken till Vit Jul-kampanjen. Har själv ingen anknytning till IOGT-NTO, men det är viktigt arbete de gör.

Jag tycker att det är så skönt att se att det finns fler som försöker ställa sig på barnens sida i alkohol-och-jul-frågan. Jag växte upp med alkoholism och har valt att föra min kamp i de här frågorna just inom IOGT-NTO-rörelsen, som helnykterist. Men det behövs fler aktörer, och personer som valt att dricka, men som också förstår att man ibland kan ta en vit period, eller låta vissa zoner vara alkoholfria. Att jobba för barns rätt till nyktra föräldrar kan ju inte bara vara en uppgift för oss nykterister. Tack alla ni som bryr er!

”Herre Gud, jag ska aldrig någonsin dricka sprit. Vad som än händer ska jag aldrig någonsin bli som min far.
Men Benny blev alkis. Han också.”
Jag tycker att du missade det viktigaste: blev Benny som sin far?