Skolan är inget cocktailparty

I dag har Hanne Kjöller en bra ledare i DN. Om alla föräldrar som tycks tro att man kan ta ledigt lite hipp som happ från skolan, för att ”man lever bara en gång” och åka på Thailandsemester eller vad det nu är:

”Gärna individuella lösningar, så att det barn som har en allvarligt sjuk mamma eller en pappa i ett annat land kan få den tid de behöver tillsammans. Men lärarna har också ett ansvar för att se till gruppen som helhet. Skolan är inget cocktailparty där man trillar in och ut lite som det passar.

Vill man trivialisera skolan så kan man förstås åka i väg trots ett nej. Vill man att skolan i stället ska professionaliseras så får man lov att respektera ett nej, oavsett om det grundas i hänsyn till individen eller gruppen. Individer är del av ett kollektiv och av det följer att man ibland får lov att anpassa sig. På en arbetsplats, såväl som i skolan.”

Jag håller med Hanne.
Men det är nog en infekterad fråga. Vad tycker ni?

3 kommentarer Skriv en kommentar