Hur mår ditt barn?

I dagens Aftonbladet finns jag med i en artikel om vindrickande föräldrar:

”– På barnkalas bjuds dry martini vid vuxenbordet. Spriten står där bredvid kakorna, särskilt bland reklam– och mediefolket i Stockholm. Och på semestern åker lådvinet fram. Det är ju så lätt att vrida på kranen och ta en slurk. Men slentriandrickandet hänger lätt med in på hösten.
Det säger Hillevi Wahl, journalist och författare som vuxit upp med två alkoholister till föräldrar. Hon kan inte förstå varför folk så envist håller fast vid sina dryckesvanor under de få år barnen är små. Med två månader gamla Lykke sovande i famnen förklarar hon:
– Alkoholen har blivit småbarnsföräldrarnas snuttefilt. Man kan säga till mammor att inte äta fisk från Östersjön, men “rör för Guds skull inte mitt vin!”.”

1 kommentar Skriv en kommentar