Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Vården måste kliva ut ur garderoben – Hillevi Wahl

Vården måste kliva ut ur garderoben

Dagens krönika i Metro handlar om den heterosexuella vården. Om hur homosexuella ständigt kränks och diskrimineras:

”Och i en undersökning som forskaren Gerd Röndahl har gjort, berättar en lesbisk kvinna som utsatts för våldtäkt att sjuksköterskan inte tyckte att hon behövde komma i kontakt med en psykolog. ”Hon sa att det skulle vara lättare för mig att komma över våldtäkten eftersom jag inte kommer att gå tillbaka till att ha sex med en man. Det skulle bekomma mig mindre än om jag var heterosexuell.” Det är ju så man blir mörkrädd. Inte konstigt att många hbt-personer drar sig för att uppsöka vården – även när de behöver den.”

Läs mer och diskutera på metro.se.