Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Idiot-Sverige del 2 – Hillevi Wahl

Idiot-Sverige del 2

Och efter den långrandiga debatten om migrändagistanten i Gällivare – så kommer nästa idiot-chock. DN:s Maciej Zaremba har gjort ett studiebesök på Lärarhögskolan i Stockholm. Det är fantastisk – och skrämmande läsning.
Som i fallet med Darabi:

”När Darabi skulle praktisera på en grundskola upptäckte lärarna att hon hade svårt att uppfatta vad barnen sade. Och när bokstaven ”V” skulle läras ut till första klassarna förstod inte lärarkandidaten orden ”vik” samt ”virka” i läroboken. Där någonstans gick gränsen för lärarna på denna förortskola. Det blir svårt för Darabi att lära barnen ett språk som de redan behärskar bättre än hon, antydde de. Då fick de höra från Darabi att de var rasister.”

Lärarhögskolan utredde den allvarliga anklagelsen. De kom fram till att om det gjorts något misstag så var det att inte tidigare avråda Darabi från att bli svensklärare.
Är det slut där? Nej, då kliver studentkåren in i bilden och uppmanar och hjälper Darabi att anmäla högskolan till DO. Den beredningen pågår ännu.
Och detta är bara ett av många exempel som Maciej radar upp.

Nu börjar jag fatta varför vi på en del håll har så usla lärare i klassrummen.

5 kommentarer

Blev faktiskt ganska störd över dina sista rader i det här inlägget. Kan du förklara mer vad du menar?

Jag blev så upprörd efter artikeln. Jag är själv invandrare från Polen men jag förstår inte hur svenskar kan tolerera allt det här. Så snart man säger eller påpekar till en invandrare att den personen borde göra något
på annat sätt eller försöker säga att personen ifråga kanske inte platsar för t. ex. för ett jobb då blir det direkt
diskriminering eller rasism. Nu får det vara nog med tramset. Kommer man hit till Sverige så det första man ska
göra är att lära sig språket (SVENSKA). Det är det som ligger som grund för att man ska kunna få ett arbete
och kunna kommunicera med myndigheter samt få nya vänner. Sedan ska man respektera de regler och lagar
som finns i Sverige. Man ska absolut inte anpassa lagar efter varje etnisk grupp. Jag menar, trivs man inte här
kan man ju alltid flytta någon annanstans.
Jarden

Sveriges bästa mattelärare kan inte perfekt svenska. Ändå gör han ett alldeles särskilt bra jobb. Dock skulle han inte klara av jobbet som lärare i det svenska språket. Men det har han inga ambitioner för heller.
Man måste helt enkelt se på sina egna resurser och tillkortakommanden och fundera på yrkesvalet därefter. Saknar man gott omdöme själv då är det lärarhögskolans plikt att påpeka för vederbörande att han/hon inte kommer att klara av jobbet. Det är inte diskriminering.
Dock tycks det finnas väldigt mycket fördomar i vårt samhälle. För några veckor sedan kunde man läsa om den CP-skadade läkarstuderanden som blev avrådd att fortsätta sin utbildning. Ledningen på KI – som borde vara experter i ämnet – kunde inte föreställa sig henne i det kliniska arbetet med patientkontakter. Detta utan att utreda fallet. Först när läkarstuderanden fick utmärkta omdömen från Australien och Åland kunde man släppa tanken. Hennes CP-skada hade ju inget med intelligensen att göra utan snarare ansiktsmusklerna..
Jag är jätte ledsen för att lärarhögskolan sviker barnen i de minst attraktiva förorterna. För de är ju dessa skolor som får ta PMot lärare med stora brister. Attraktiva skolor i innerstaden och på de rika förorterna slipper. Det är att svika de allra svagaste. En gång till..