Snöbollskastning är strängeligen förbjudet

Apropå snö och snöbollskrig är det bäst att passa på innan det blir förbjudet. Som i vissa delar av USA. Jo, det är sant. I Belton, Missouri är det strängeligen förbjudet att kasta snöboll. Allt enligt den bisarrt sanna boken ”You may not tie an alligator to a fire hydrant and 101 real dumb laws”:

B03F39F5-3739-4792-A4B8-AFAEE2AB6890.jpg

”In Belton, Missouri, it is illegal to have a snowball fight.

Section 15-20 Throwing missiles
No person shall throw any stone, snowball or any other missile upon or at any vehicle, building, tree or other public or private property, or upon or at any person in any public or private way or place or enclosed or unenclosed ground.
(Ord No. 67-308, §6.12, 8-31-67)”

För övrigt är boken en liten pärla jag plockade upp när vi bodde i New York för några år sedan. Jag tror faktiskt att USA har något slags världsrekord i knasiga lagar.

1 kommentar