Skit i gynställningen!

Ja, jag är inte förvånad. Gynställningen är värst när man ska föda barn. Jag fattar inte ens varför förlossningsklinikerna fortsätter envisas med denna medeltida ställning.
Själv har jag stått på knä, på sängen, in mot väggen båda gångerna.
”Ska du stå sådär?” har de frågat.
Jag har inte svarat, bara fött fram ett barn på ett par minuter. Det är liksom svar nog.
(Förresten tror jag att jag fick lära mig att det är en av de bästa positionerna på Mama mias föräldrainformation. Det har något med tyngdkraften att göra.)

2 kommentarer

Och jag har fött i gynställning två gånger på några minuter. Att stå på knä i det läget har jag inte förstått… Jag hade överhuvudtaget inte kunnat röra mig. Så i gynställning har de kommit, utan problem.

För mig har det gått bra i gynställning, men det är säkert andra som också fungerar bra. Jag tror att anledningen till att gynställningen är vanlig är att det visat sig vara bekvämt för personalen. De har bra kontroll över händelseförloppet.