Sprängkraften i torktumlarludd

Ja jösses. Jag kan inte låta bli att fascineras över sprängkraften i lite torktumlarludd. Jag har skrivit flera krönikor om det. Här är den senaste: ”Hårda bud i tvättstugan”.
Efter den fick jag massor av arga mail från ilska tvättstugetanter.
Själv har jag också – tyvärr – blivit en sådan som måste sätta upp lappar i tvättstugan, eftersom vi bor ovanpå torkrummet och folk har på torkfläkten dygnet runt.
Först bad jag alla att snällt sluta. Det gjorde de inte. Då satte styrelsen upp en liten lapp vid tvättlistan. Mina grannar fortsatte ändå. Så nu har jag tvingats sätta upp A4-stora lappar på dörrarna därnere.
Det svider.
Jag har blivit en tvättstugelapp-tant.
Ett öde värre än döden.

4 kommentarer

Gud vad glad jag blir 🙂 Inte därför att du har problem med grannarna utan därför att jag har lösningen till problemet (jag lider av Florence Nightingale syndromet och vill HJÄLPA folk ;-).
I vår förening stängs elen automatiskt av kl 22.00 (=TIMER). Man slipper bråka med grannarna och vara en arg tvättstugetant.
Alla får lika villkor och ingen kan fuska. Den som försöker torka i torktumlaren efter kl 22.00 möts av blöt tvätt dagen därpå..
Detta är lätt fixat även i er förening och kostnaden kommer att stanna ungefär vid en halv dags elektrikerkostnader..
Föreslå detta till nästa styrelsemöte så kanske problemet är löst innan du vet ordet av det 🙂
Själv försöker jag alltid tänka på mina grannar och inte störa, men ibland har jag varit helt i mina tankar och startat tvättmaskinen kl elva på natten. Bara för att upptäcka katastrofen när centrifugeringen har börjat och hela huset ekat..då har jag bett till Gud att grannen under mig skulle vara bortrest 😉

Oj då, nu har jag läst din tvättstugekrönika. Jag visste faktiskt inte att din ångest var på DEN nivån. Stackaren. Nu förstår jag också varför i vårt hus det finns (hör och häpna) FYRA (4) stycken tvättstugor. Det finns inte ens chans att bråka om tvättider. ALLA kan tvätta så mycket de bara orkar. Vi har t.o.m. speciella tvättmaskiner för mattor! Du kan ju faktiskt springa över de gångerna någon har tagit din tid 😉
Hos oss har jag dock aldrig hört att någon skulle ha bråkat angående luddet. Tror inte att det bor så rent folk här..

Jag har en vännina som bor i ett hyreshus och hon blir till ett monster i tvättstugan,hon har slängt ut blöt tvätt ur tvättmaskinen om någon tagit hennes tvätt tid osv.Jag brukar försiktigt påpeka att det har ju hänt att folk blivet misshandlade i tvättstugor efter bråk,men det är inget som biter på min kompis.Det måste vara något speciellt som händer med folk när dom träder in i tvättstugan.Min dotter har just flyttat hemifrån och jag var med henne första gången när hon tvättade.Jag sa till henne att det viktigaste var att aldrig lämna ostädat eller missa tiden.Körde med lite skrämselpropaganda så hon skulle förstå allvaret i det hela.Och jag tror att budskapet gick fram.Ha det bra.ana

Jag har en vännina som bor i ett hyreshus och hon blir till ett monster i tvättstugan,hon har slängt ut blöt tvätt ur tvättmaskinen om någon tagit hennes tvätt tid osv.Jag brukar försiktigt påpeka att det har ju hänt att folk blivet misshandlade i tvättstugor efter bråk,men det är inget som biter på min kompis.Det måste vara något speciellt som händer med folk när dom träder in i tvättstugan.Min dotter har just flyttat hemifrån och jag var med henne första gången när hon tvättade.Jag sa till henne att det viktigaste var att aldrig lämna ostädat eller missa tiden.Körde med lite skrämselpropaganda så hon skulle förstå allvaret i det hela.Och jag tror att budskapet gick fram.Ha det bra.ana