T-shirtar kan få igång snacket i klassen

Signaturen OT berättar om sina jular och har ett litet tips till andra lärare för att få igång diskussionen i klassrummet:

”Tack för en jättebra krönika!
Känner igen mig så väl i det du skriver, jular där alkoholen förstörde och jag som liten unge ständigt försökte släta över och fixa till och skoja bort det pinsamma, hotande. Inga ljuva minnen direkt.
Jag ramlade faktiskt in på IOGT:s sida här om dagen och beställde T-shirtar. Tänkte ge en till sambon i för-julklapp. Vi jobbar båda som lärare och jag har märkt att T-shirtar med skrift är ett utmärkt sätt att få igång en diskussion om saker bland eleverna 🙂 Kanske vågar någon unge då berätta om att saker inte står så rätt till där hemma, eller i alla fall känner att denne inte är ensam.
Sedan jag flyttade hemifrån, hals över huvud en vinternatt för snart 10 år sedan, har vi firat jul hos min sambos föräldrar. De dricker så där som man inbillar sig att man gör ”normalt” – och på jul är alla höga på sockret i julmusten och inte så mycket annat. Det är så skönt att kunna se fram mot jul så jag blir fortfarande, i rätt så vuxna år, alldeles pirrig i magen natten innan julafton – skillnaden är ju att det nu är ett barnsligt pirr av förväntan, inte en känsla av oro, ångest och skräck.
Kram och God Jul!
/OT”

Svar: Tack! Vilket jättebra lärartips! Kram och God Jul till hela familjen.