Ingalill om att säga till

Ingalill skriver så klokt om att föräldrautbildningen borde fortsätta efter bvc:

”Alla förskolor (och skolor) ska ha en plan för hur man ser och anmäler situationer som den du beskriver. Den enskilda barnskötaren eller förskoleläraren ska inte känna att det är hennes fel/ansvar om föräldrarna blir förbannade. Bättre att ingripa så tidigt som möjligt då det kanske räcker med att visa att man misstänker problem i familjen för att ge föräldrarna en tankeställare och förhoppningsvis hjälp till bättring. Det är också viktigt att ta upp ämnet i allmänna ordalag för hela föräldragruppen. Föräldrautbildningen slutar tyvärr efter BVC men det är lika nödvändigt att diskutera föräldraskap för oss med barn i förskole- skol- och tonåren. Viktigt att ta upp frågan om alkoholvanor med alla föräldrar. Även om föräldrarna bara dricker mycket måttlga mängder märker barnen det på föräldrarnas förändrade blick och röst och kan bli oroliga. Det är nyttigt för alla föräldrar att tänka till och diskutera detta och övrigt kring föräldraskap med andra.
hälsningar
Ingalill Söderberg”