Skillnaden mellan ett och två

De största skillnaderna mellan att ha ett och två barn:
1. Att man inte har någon tid över till sin man.
2. Att man njuter mer. Speciellt om man är ensam med det ena barnet – då inser man hur otroligt lätt det är att bara ha ett barn.
3. Att det blir minst tre gånger så dyrt att leva. Man måste ha större lägenhet, man gör av med en kollossal massa blöjor och mat och leksaker och mutor…
4. Att man är tröttare.
5. Att det är så häftigt att få vara med om två helt olika världar. Samtidigt. En bebisvärld där saker är runda, mjuka och blåa och en treårsvärld där myror och nyckelpigor – och Sofia! – är det häftigaste som finns.
6. Att det blir ännu svårare att gå på restaurang.
7. Att man måste planera allting minut för minut, in i minsta detalj. Speciellt alla familjemedlemmars mat- och sovtider. Annars går allting käpprätt åt skogen.
8. Att man inte hinner eller orkar banta bort de där gravidkilona.
9. Att det finns ännu fler saker att trampa på på golvet.
10. Att man får dubbelt så mycket kärlek.

6 kommentarer

Ja då kan du tänka dig hur det blir när det kommer TVÅ i klump när första bara är nyss fyllda året 😉 och nu när vi har 5-6 barn hemma alltid är det rena semestern att ”bara” ha TRE *s* Allt är relativt.

Som enbarnsförälder tänker man hela tiden ”kan man verkligen älska en till så här gränslöst” – men tydligen så kan man det. Och det är så coolt!

Jag tycker att en av största förndringarna var att man aldrig fick tid för sig själv. Med bara ett barn kunde man turas om lite mer, men med två barn går alla föräldrar åt.