Befläckad med rödcurrydoftande kokossås

Elliot kom hem i dag med en hemsk fläck på sin nya, kritvita skoltröja.
”Det var en sås jag inte tyckte om”, sa han.
Haha. Bortskämda unge.
Det var tydligen Rödcurrydoftande kokossås. Om jag läser veckans matsedel rätt. De får fantastisk mat i skolans fina restaurang. (Har jag berättat att de får ta med sig en tygservett med tillhörande servettring varje måndag? Jojo.)

Men alltså. Fläcken.
Vi tvättade vanligt i 40 grader. Går inte bort.
Vad göra?
Har ni några bra husmorstips?

8 kommentarer

Yes diskmedel i 60 grader? Den hära rosa burken man ser reklam för på tv, har inte testat själv men hört bra om den, också i 60 grader.

Vissa bärfläckar kan man doppa i kokande mjölk, så försvinner dom! Kanske funkar med curry- &kokosbäret?! 🙂
.-= caroline´s last blog ..Mmm, delikat! =-.

Generellt är det så att har man försökt tvätta och det inte går bort är det kört :-(. Men fler fläckar än man tror går bort i solljus (bl.a. morot), så försök lägga tröjan i ett soligt fönster och hoppas på tur!

Galltvål, jag säger bara galltvål. Det är guds gåva till mänskligheten, speciellt till oss spillkråkor och när man som jag har mellan 4 och 6 ungar hemma som spiller, kladdar och kletar.
Har köpt mina senaste på Claes Ohlsson, men finns på galltval.com. Fukta fläcken, gnid in galltvål, fukta hela tyget, gnid in fläcken igen med galltvål så det löddrar. Knöla ihop tyget så fläcken hamnar i mitten, lägg i blöt. Ju hårdare fläcken sitter desto längre ska plagget blötläggas. Skölj sedan ur, går alldeles utmärkt att efter blötläggningen kasta in den i tvättmaskinen. Ibland kan man behöva tvätta fläckarna många gånger.
Man får till och med bort bananfläckar!!!!!!!
Bäst är att inte tvätta plagget i maskinen innan. Men det har fungerat här även efter att vi kört i tvättmaskinen.

Jag säger bara galltvål!!! Helt fantastiskt och tar bort ALLT! Även intorkade matrester. Brukar blöta fläcken och sen gnugga in med galltvål innan jag tvättar i 40 grader. Har funkat på morot och annan härlig barnmat! Finns på vårt ICA, men även t.ex. Hemtex brukar ha. En tvål kostar 49kr, så det är absolut värt att prova. Dessutom är det ekologiskt och massa annat bra.

Har läst kärleksbarnet för ett tag sen och blev väldigt gripen av din historia. Tack för att du delar med dig!

/Charlotte

Helena S har tyvärr rätt, men skaffa en Galltvål för framtida bruk. Funkar på förvånansvärt många fläckar och är helt miljövänligt 🙂 Finns på Clas Ohlson, Hemtex mfl ställen.

Prova galltvål, finns i flytande eller fast form och funkar på de flesta omöjliga fläckar. Dessutom en helt miljövänlig naturprodukt. Finns på Kreatima.

Var går han i skolan förresten? Låter som en fantasktisk sådan, mina barn fick korv och pulvermos idag 🙁

om tröjan är helt vit kan man i värsta fall klorbleka, inte så miljövänligt, men dock effektivt,