Boken som förändrat mitt liv

Klimakteriehäxan har skickat en bloggutmaning om böcker. Självklart antar jag utmaningen.

1. En bok som förändrat mitt liv
Det får bli två. Min egen första bok, ”En fuskmammas bekännelser”, gav mig ett helt nytt liv som författare och kolumnist. Men om jag ska ta någon annan får det bli ”Sirenernas sång” av Nina Björk. En aha-upplevelse utan dess like.

2. En bok jag läser mer än en gång
”Uppdrag: Mamma” och ”ppdrag: Familj”, de går att läsa ur många infallsvinklar eller bara för att hitta kul citat. Annars tycker jag att det är slöseri med tid att läsa om böcker. När det finns så många olästa!

3. En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö
”Liftarens guide till Galaxen”, samlingsvolymen, av Douglas Adams.

4. En bok som fick mig att skratta
”Ett tal till min systers bröllop” av Linda Skugge.

5. En bok som fick mig att gråta
”Kan jag dö av det här, mamma”, av Ingrid Edgardh. En oerhört stark berättelse om en liten pojke som drabbas av cancer.

6. En bok jag önskar hade skrivits
”Mitt liv med kungen”, av Anna Lindmarker.

7. En bok som inte borde skrivits
Mein kampf. Typ.

8. En bok jag just nu läser
”Box 21” av Anders Roslund och Börge Hellström. Läs den!.

9. En bok jag tänkt läsa
”9 och 1/2 månad” av Annika Lantz. Om gissa vad, mammakaoset. Kan inte bli annat än hysteriskt roligt.

10. Skicka vidare till fem andra bloggare!
Ninos bokblogg
Linda Skugges blogg
Hemliga pappan
En annan sida
Stina Lilja

3 kommentarer

Svar på bloggutmaningen finns lite längre ner på min blogg då jag blivit utmanad på denna tidigare (och jag tog mig även friheten att göra om den till en filmutmaning som är valfri att svara på för den som vill).
Men tack i alla fall, och din bok om fuskmammor, finns med bland mina skratt-böcker!