Ge blod – för våra barns skull

Modern fick ett nödrop från en av sina mamma-kompisar:

”Ni som bloggar om det ena och andra, kan ni inte uppmana era läsare att ge blod i sommar. Det kommer att bli (eller är kanske redan) blodbrist och jag blir helt skakis eftersom min dotter får blodtransfusioner nästan en gång i veckan och dessutom ska hon genomgå en stor operation i augusti.”

Själv ser modern ut som en knarkare i armvecken efter många år som blodgivare och plasmagivare. Sällan känner hon sig så stolt som när någon säger att hon har bra vener att sticka i. Och man känner sig aldrig så god som när man ger blod.
Så ge blod. För våra barns skull.

6 kommentarer

Jag ska ge mig iväg till en blodcentral i nästa vecka – för första gången 🙂 Fick själv 3-4 påsar blod när första dottern föddes för 3 år sen och jag tänker ge massor tillbaka 😀

Hade jag inte varit förhindrad av sjukdom att lämna blod så hade jag gärna gjort det (har varit där & frågat men fick inte) …. för jag sitter själv inne med blodgrupp modell ovanligare …

Jag var blodgivare under många år och var, precis som din kompis, extremt lättstucken. Dessutom fyllde jag påsen på ca 3-4 minuter, också det något som fånigt nog framkallade någon sorts malliget. Ungefär ”Kolla mig, jag är bäst i väärlden på att ge blod”. Dock kunde jag inte undkomma arvets förbannelse, utan äter sedan några år (som halva min släkt ungefär) medicin för mitt höga blodtryck och är inte längre välkommen som blodgivare. Däremot tycker jag absolut att alla friska människor bör springa iväg och skriva upp sig på blodgivarlistan genast (och när de ändå håller på, anmäl er och era barn till organdonationsregistret också)

Mitt blod vill man inte ha. Bara för att jag är man och ”haft sexuellt umgänge” med annan man. Hohojaja, då är det väl bara till att hoppas att nån liten parvel inte dör pga blodbrist i sommar då. Eller det är kanske bättre knattar dör, tänk om de växer upp o blir sådana där otrevliga homosexuella.