Linda Skugges bloggutmaning

Linda Skugge har kommit med en ny bloggutmaning. Och eftersom modern inte tycker att hon har tillräckligt mycket att göra, så antar hon utmaningen:

1. Hur trodde ni att det skulle bli att ha barn innan ni hade några? Hur trodde ni att ni skulle vara som päron?
Jag skulle bli världens häftigaste mamma som reste jorden runt med mina barn. Hela tiden. Typ i en ryggsäck. Hahaha!

2. Hur blev det? Vad blev inte som ni hade tänkt er?
Skojar du? De första sex månaderna vågade jag inte lämna Kungsholmen.

3. Vad var största chocken? Största negativa/postiva överraskningen?
Att barn har en egen vilja. Att man är så fruktansvärt låst. Dygnet runt. Det är inte bara som en fotboja, snarare som en cementklump runt foten. Man kommer inte en meter utan barnet. Det konstiga är att man vänjer sig vid det också.
Positivt? Att barnen har tvingat fram sidor hos mig som jag inte hade en aning om att jag hade. De har gjort mig till författare och egen företagare. Barnet är mitt dra-åt-helvete-kapital. Utan dem hade jag suttit fast hos en arbetsgivare och tagit order. Nu tar jag bara order av mina barn. Hahaha.

4. Vilken var er sickaste idé ni hade om föräldraskap innan ni fick barn?
Att vi skulle fortsätta att vara sexatleter. HAHAHAHAHA!

5. Ert bästa råd till blivande föräldrar?
Go with the flow. Allt går över. Man får sova, sen. Barn är mirakel – och det absolut mest meningsfulla man kan göra.

3 kommentarer

Jag läste om din bok ”Kärleksbarnet”. Jag blev lite rörd för jag har gått igenom i stort sett samma sak! Därför vill jag tacka dig för att du skrev boken! Jag kommer köpa den så fort den kommer ut. Tack! Det tåls att skriva om…Jag har tänkt på det oxå, att skriva om det men jag har inte bearbetat det helt ännu, men en dag så..

”Jag ville inte minnas hur det kändes att aldrig veta om mamma var nykter när jag kom hem från skolan.”
Detta är känsla jag aldrig kommer att glömma…