Värdarna portar fel folkgrupper

Barnfamiljer är inte välkomna. I senaste numret av Vår Bostad visar en rundringning att hyresvärdar och bostadsrättsföreningar i Stockholm, Malmö och Göteborg helst inte vill ha barnfamiljer i sina hus. Som anledning anges att ”De sliter fortare på lägenheten” och är allmänt gapiga och skrikiga.
Jaha. Ser man på. Invandrare är inte heller så poppis. Nehej. Men jag kan tala om för värdarna och bostadsrättsföreningsfolket att det är sällan dem man retar sig mest på i en trappuppgång.
Helt andra folkgrupper borde portas:
Lappfolket. Bort med dem. Och alla deras arga lappar. ”Din morsa bor inte här, så torka bort luddet efter dig” eller ”Du som har ställt en stol och en blomma i trappen. Skärp Dig! Trappen ska vara fri från bråte!”. Va? Vad är det för ton? Nej, Lappfolket kan få bo i Lappland. Möjligtvis.
Ordningsministrarna. De går också bort. Ni vet de som organiserar Städdagar och tvingar alla att vara med. Så man måste fejka en Kanarieresa eller svårt ryggskott eller långt gången graviditet eller annan dödlig sjukdom bara för att slippa. Usch, ut med dem bara!
30-åringarna. Allvarligt talat, hur är det möjligt att så många kan fylla 30 bast i samma trappuppgång på ett och samma år? Varenda vecka sitter det en ny, fjantig lapp i trappen: ”Hej, jag fyller 30 år och tänkte fira med en liten fest på lördag. Jag hoppas att vi inte stör alltför mycket.” Jo, tjenare. När man är 30 har man börjat tjäna precis tillräckligt mycket för att ha råd med alldeles för mycket sprit. Och man har samlat på sig en alldeles överjäkligt tråkig skivsamling som man måste spela upp för hela trappen. Och man inser att när man är 30 då är det snart kört, innan man hinner blinka sitter man där med barn, villa och Volvo. Så det här kan vara sista gången i ens liv som man får partaja …
Nyfikna tanter. Som tittar in i lägenheten så fort man går ut för att slänga soporna. Och som skvallrar. ”Jaadu, herr Nilsson har allt bra många tomma vinflaskor på balkongen … Smack, smack, smack. Och Lindgrens på sjuan ligger i skilsmässa, ja det kunde man ju räkna ut att det inte skulle hålla som de höll på …”.
Hundägare. Människor som lämnar en skällande, ylande hund ensam hemma hela dagarna ska inte få ha hund över huvud taget. Än mindre bo i lägenhet.
Folk med slagborr. Slagborrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Ni hör själva. Vad är det för fel på sådana människor? Varför sätter de alltid igång före sju på morgonen eller efter åtta på kvällen? En metalldetektor i porten skulle stoppa dem ganska effektivt. De borde inte ens få komma på besök.
Bowlarna. Vad är en unge som skriker jämfört med folk som spelar bowling i lägenheten? Jo, det är sant. Det gör en del människor. På parketten. Det har en kille på Störningsjouren i Stockholm berättat för mig. Fast det är vanligare att grabbar spelar innebandy i lägenheten.
Nej, det är dags att revidera värdarnas svarta lista. Bort med vardagsterroristerna från bostadshusen. Barnfamiljer och invandrare däremot brukar vara rätt trivsamma människor.