Pensionärer runt 30

Modern och fadern börjar allt mer likna ett gammalt pensionärspar. När modern har gjort frukost, städat hemmet, löst ett korsord, klätt på barnet och gått en tvåtimmarspromenad så tänker hon att ”jag slinker väl in på apoteket på vägen hem och köper något för magen”.

Men när hon står där utanför apoteket så har de inte öppnat. Klockan har nämligen inte hunnit bli halv tio ens. Det är tre pensionärer – och modern – som hänger på låset.

Råkar det vara lördag så har modern bråttom hem sedan, så hon kan hinna lyssna till både Ring så spelar vi och Melodikrysset. Hon måste ju höra förra veckans lösning också, för visst var det Calle Jularbo som spelade den där klämmiga låten på lodrätt fem?

För övrigt är det nog bara modern, fadern och alla andra pensionärer över 30 som lyssnar på P4 nuförtiden. P3 spelar så skräning musik. Ack ja. Men sådan är ju ungdomen nuförtiden. Högljudd och skränig och med konstiga frisyrer och fryser de inte om knäna när de har sådana där hål på byxorna? Varför måste ungdomar nuförtiden spela så hög musik i lägenheterna intill förresten? Om det nu kan kallas musik, det är mest något som låter som en trimmad dammsugare och dammsugare tycker barnet är läskigt och då börjar han gråta och usch ja, annat var det när jag var ung. Då var det Abba och Eva Dahlgren och Barry Manilow och det kallar jag för musik, det.

Modern och fadern äter som de flesta pensionärer mest färdiglagade rätter nuförtiden. De kommer inte från något servicehem, men nästan. 30-årspensionärernas svar heter Dafgårds och Findus. Smakar ungefär lika mycket och är bara att värma upp. Ibland får de äta själva, men oftast måste de skära upp maten i lagoma bitar och mata varandra – för den andra har ett handikapp, nämligen barnet. Till kaffet serveras – just det – skorpor!

Är det en bra dag orkar de vara uppe ända till åtta på kvällen. Men då somnar de troligtvis i soffan till Antikrundan eller Så ska det låta. Både modern och fadern brukar sjunga med. Det är ju inte riktigt samma sak som när Robert Wells är med, men lillflickan Tina är ganska bra hon med.

Nej vet ni, det är en dag i morgon också. De har ju tvättstugan klockan sju. Det är så lugnt och skönt på förmiddagen. Och inga affärer är ju ändå öppna så dags. Modern funderar allvarligt på att börja mangla lakanen. Sedan ska hon ringa frisörskan. Hm, hon ska nog bara tvätta och lägga håret den här gången.