#50-lopp nr 36: Vårruset Sundsvall

IMG 4682

Jag säger bara en sak: Charlotte Kalla! Denna gigant! Jag blev totalt starstruck när jag såg henne i första ledet vid starten. Det var jag inte ensam om. Den där kvinnan kan lysa upp en hel stad med sitt generösa leende.
Och det behövdes här i Sundsvall. För självklart var det halv storm och tälten blåste över området och det ösregnade och åskande – bara några timmar innan start. Tack och lov fick vi hjälp att surra fast tältet med heavy duty cirkustältpinnar. Sedan stod det så stadigt så ett femtiotal vårrusiga kvinnor fick plats att ta skydd undan regnet som bara öste ner.
Strax innan start slutade det dock regna – och det tackar vi de högre makterna och Charlotte Kallas varma leende för.
Hon sprang iväg som ett jehu i starten och det var jubel bland alla tusen deltagare – för det gör något och berör något ända in i hjärteroten när man möter kanske Sveriges mesta idrottshjälte genom tiderna.
Jag säger bara det.
Och Charlotte hade säkert inte något som helst problem i banan i dag, men det hade jag. Åskvädret, fukten och värmen är ingen bra kombo för en förkyld astmatiker. Å andra sidan flyttar de flesta på sig när de hör en rosslande astmatiker komma ångandes i vänsterfilen. Lägg till lite rejäla uppförsbackar på det så har ni kanske Vårrusets tuffaste lopp för mig. Men det gjorde liksom ingenting ändå. För jag slog personbästa i går och solen sken och jag är så jädrans stolt över mig själv, för att jag gör det här, att jag nu har sprungit 36 lopp och går från klarhet till klarhet.
Och vem träffar jag när jag frustar in i mål – om inte Charlotte Kalla! Jag hoppade upp och ner som en guttaperkaboll av lycka och frågade om jag fick ta en selfie. Det fick jag. Har ni sett en saligare snart 50-åring? Nej, tänkte väl det. Hur det gick för Charlotte, då? Hon vann såklart. Såklart! Och yabbadabbadoooo vad lycklig jag är över att få ha stått så här nära denna krigare.
”Ska du vila något i sommar?” frågade Blossom när Charlotte var på scen.
”Nä, jag har redan vilat!”, svarade Charlotte. Nu var det hårdträning som gällde. Hela sommaren.
När jag blir stor ska jag bli som Charlotte Kalla. Bara så ni vet.

IMG 4696