Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
#50-lopp 25: Vårruset Växjö – Hillevi Wahl

#50-lopp 25: Vårruset Växjö

IMG 2742

Växjö bjöd på strålande sol i dag! Och jag tror vi alla sken ikapp med solen. Både arrangörer och löpare. Jag hann prata en sväng i P4 Radio Kronoberg inför loppet och reportern Per Brolléus berättade att han minsann också hade sprungit Vårruset, utklädd till kvinna i klänning.
”Det var ju jättdumt, vilken kvinna springer ett lopp i klänning?”
Nej, det har jag faktiskt aldrig sett. Men löparkjol börjar bli populärt.
Start och mål var vid idylliska parken vid Strandbjörkshallen och banan gick runt Växjösjön. I vattnet låg en discokula och det var verkligen discostämning vid uppvärmningen. Många kom till Vardagspuls och Springtimes tält och ville tävla om de fantastiska träningresorna till Portugal. En hel del tittare kom också och sa att de älskar Vardagspuls på TV4. Roligt!
Loppet gick förvånansvärt lätt även i dag och jag putsade ytterligare trettio sekunder på femkilometerstiden.
”Du ser ju helt oberörd ut efter varje lopp”, sa Blossom Tainton när jag kom upp på scen.
Det har hon säkert rätt i. Alla militärträningspass, all trailrunning och allt afrodansande i Portugal måste nog ändå ha gjort susen. Det känns som om jag har en bra grund att springa på. Det enda som börjar kännas lite segt är stämbanden! De har tagit lite stryk av allt pratande och peppande. Den muskeln kanske man också borde öva upp om man ska stå och överrösta discomusiken på fjorton Vårrus.

Det gick också himla bra för Vardagspuls startplatsvinnare. Jag råkar säga fel i filmen när jag pratar om Susanne. Hon vann en startplats och inget annat. Tack Växjö! Det gjorde ni bra. Nu tar vi med oss solen till Jönköping!