Det här gjorde mig glad i går

Dagens Nyheter hade två glada nyheter som gjorde mig på gott humör i går:

* ICA-handlaren Stefan Billing i Lund som förvandlar ratade råvaror till fantastiska luncher som folk köar för att få köpa. Hemligheten är hans goda vän, som nappade på utmaningen, Ingrid Bergenstråle. Vilka fantastiska människor!

* Fittjaskolan som har skapat en lyckad satsning med utvecklingssamtal som leds av eleverna själva.

”–?Vi har utvecklingssamtalen som tema i fyra veckor. Första veckan skriver vi en inbjudan till våra föräldrar och ger dem i uppgift att berätta vad de vill veta mer om. Sen går vi igenom hur lärarna tycker att vi klarar oss i olika ämnen och efter det får vi själva skriva ner vad vi är bra på och vad vi vill bli bättre på, berättar Roy Rizk där han står framför de vuxna åhörarna.

Näst sista temaveckan får eleverna plocka fram de arbeten han eller hon helst vill visa upp för sina föräldrar och sedan får de öva utvecklingssamtal med en kompis. Under den fjärde veckan genomförs samtalen mellan eleven och föräldrarna – flera samtal kan pågå samtidigt i klassrummet och lärarna finns med för att stötta om man skulle köra fast.”

Nu flyger eleverna dessutom runt och föreläser för andra skolor om hur de gör. Jag blir så happy av sådant här att jag får ståpäls. Vilka elever, vilka lärare!

1 kommentar