Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
#50-lopp 24 Vårruset Halmstad – Hillevi Wahl

#50-lopp 24 Vårruset Halmstad

IMG 2693

Halmstad bjöd på stor väderdramatik när Vårrusetcirkussällskapet dundrade in på det stora ängsområdet strax öster om luftvärnsregementet Lv6 uppe vid Galgberget (!). Området kallas Gipen och är en del av Lv& övningsområde.
”Jag sprang fel här någon gång och kom väl in på skjutområdet och jädrar vilken fart jag fick medan jag hörde kulorna vina”, skrattade Blossom.
Vilken kontrast det var till Malmös stadslopp i går. I kväll var vi inne i bokskogen och kutade. Och medan allt övervakades av poliser i går så var det militären som såg till att allt gick rätt till i Halmstad. De var överallt. I tälten och vid vätskekontrollerna, där delade de ut gladeligen muggar med vatten. Och så försökte de värva en och annan vårrusare till hemvärnet. De tyckte jag kunde söka, men när i jösse namn ska jag ha tid med det?
Då springer jag hellre i den härliga skogen med femtusen andra glada kvinnor och tjejer i färgglada kläder.
Skogen var verkligen magisk och i dag var det mycket trängre i leden än i går. Kanske för att skogsvägen var smalare, kanske för att jag hade avancerat upp en grupp. Jag tyckte det gick för långsamt i grupp tre så jag skuttade glatt in i grupp två.
Kanske var det därför det gick fortare i dag än i går, trots den kuperade terrängen. Starten gick uppför en rätt brant och lång backe. Men det visste jag – för min favoritspringfröken från Springtimeresan i Portugal, Susanne Johansson, hade dykt upp som gumman i lådan här i Halmstad, som en av funktionärerna. Hon hade gett mig mycket insidertips om bansträckning och topografi.
Så jag sprang en halv minut snabbare i Halmstad än i Malmö. Det ska bli kul att se hur snabbt jag springer efter 14 lopp! Då kanske jag knappt hinner starta förrän jag springer in i mål. Nåja.
Halmstad visade också att de hade en väl etablerad picknickkultur. Trots det svajiga vädret, som gick från regnstorm till solsken och sedan regnstorm igen – så satt de gladeligen var i skogsbackarna och njöt sina picknickkorgar.
Och två tjejer var jag extra imponerad av, de hade skuttat runt alla fem kilometer på sådana där märkliga hoppskor. Ja, alla sätt är bra utom de tråkiga. Och Halmstad var definitivt inte tråkigt. Tvärtom, dagens Vårrus tog oss alla med storm.

IMG 2695