Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
#50-lopp för att fira 50! – Hillevi Wahl

#50-lopp för att fira 50!

897 10152511644188357 618762662 n

Nästa år fyller jag 50 och egentligen är jag inte mycket för att ha kalas och bjuda hem folk. Men samtidigt, femtio är signifikant.
Lite trött är jag också på alla de som säger att det är så förfärligt att fylla 50 för då vill ingen ha en och man var ful och rynkig och det kärringhänger lite överallt på kroppen.
Byt fokus! vill jag ropa till alla dessa slokande människor.
Var glad och stolt över den fantastiska kropp du har! Skit i rynkorna och hänget, fatta vilken mirakelmaskin den är. Min och din kropp kan springa i berg, den kan krama barn, den kan göra bomben i simbassängen och den kan bada nakenbad varma sommarkvällar. Den kan göra 35 armhävningar på raken bara man övar lite, den kan springa Tjurruset och bli härligt lerig och lycklig, den kan hoppa i vattenpölar och kasta sig i lövhögar. Den kan cykla och vandra till de mest fantastiska platser. Den kan fortfarande ta oss med på många äventyr.
Så föddes idén med att fira min fina kropp. Fira att den har funkat i 50 år och fortfarande slår mig med häpnad. Det var bara fem år sedan jag upptäckte NMT, Nordic Military Training, och det var bara tre år sedan jag återupptäckte orienteringen och började kuta i fjällen med packning på ryggen och kompassen i handen. I sommar har jag upptäckt Roslagsleden och förvånats över hur många timmar i sträck mina ben orkar bära mig över stock och sten. Dessutom har jag simmat i havet nästan varje dag. Bara för att.
Under vandringen i Roslagen fick jag min lite crazy idé: Jag ska springa 50 lopp för att fira att jag fyller femtio nästa år. Jag har kollat Löparkalendern och det ser ytterst görbart ut. Ungefär ett lopp i veckan, lite fler på sommarhalvåret och lite färre på vintern. Alla lopp och orienteringstävlingar räknas. Små och lokala eller stora jättejippon. Jag kommer att blogga om dem allihop – och kommer att fira under femtiotvå veckor tillsammans med tiotusentals andra endorfinstinna människor. Kan det bli en bättre femtioårsfest än så?
Självklart börjar jag med det svåraste och tuffaste: BAMM 2014. Nu kör vi!