Jag har all tid i världen

Ord är märkvärdiga. De är magiska. Att välja sina ord är därför viktigt. Både de man säger till andra och de man säger till sig själv. Genom några kompisar lade jag ihop ett och ett inför det nya året. Lisen sa att hon brukar ha ett värdeord för varje år. Ett mantra. Och jag har ju redan bestämt mig för att jag ska bli magisk 2014, så först tänkte jag ta det, om något. Men av en annan kompis, Ann, fick jag inspiration till årets ord. Ann skrev:
”Jag har slutat skynda mig. Stressar gör jag inte så ofta men skyndar mig gör jag då och då. Sen bestämde jag mig bara: Nu slutar jag. Krävs lite mer planering och lite mer ställtid men gudars så skönt det är.”
Jag är ju en sådan där som gärna vill göra klart allting innan jag börjar på nästa grej. Alltför ofta vill jag stressa på med flera saker, få de klara och avprickade på en lista – och minst tre brukar handla om mina barn. Tålamod är verkligen inte min grej. Jag vill så gärna klara av allt på en eftermiddag. Det är inte alltid är hälsosamt eller ens nödvändigt. När jag lyssnade på Tomas Sjödins vinterprat i går kom orden: Jag har all tid i världen.
Det var något Tomas Sjödin berättade apropå att han spenderat en eftermiddag med en gammal glömsk människa, tror jag. Och den gamla undrade om han inte hade bråttom iväg, sådär som så många unga har. Men då sa han det: Jag har all tid i världen.
Det är som om tiden förökar sig bara genom att man sätter sig ner och är närvarande. Det ska jag säga till mig själv när saker inte går fort nog 2014. Jag har all tid i världen.
Bara genom att tänka de sex orden så blir jag alldeles lugn.

IMG 5721