Familjecirkus med Cirkus Cirkör

1557549 10152517903688572 1613960703 n

Åh, vilket äventyr vi har varit på i dag, jag och Lykke. Vi fick tips via facebook om att Cirkus Cirkör har prova-på-lektioner på Dansens hus och att det gick att boka tider nu, på jullovet.
Jag har ju hört talas om detta förut, men alltid förstått att det var fullbokat. Så jag blev glatt överraskad när det både fanns plats – och jag fick vara med!
Femåriga Lykke och jag fick gå på Familjecirkus och det var absolut bland det roligaste jag har gjort! Uppvärmningen var i ren NMT-stil med upp och ner på golvet, raklång på mage, upp och stå, sitta, raklång på rygg, på mage, på rumpan och upp och stå och ner igen och upp och stå – allt i ett härligt tempo. Redan här skrattade Lykke så hon höll på att kikna.
Sedan skulle vi leka varmkorvskull och stå och hoppa med armarna över huvudet och ropa korv, korv, korv! och se helcrazy ut och jaga varandra tills vi fick rosiga kinder och till slut var vi varma nog att få sätta igång med cirkusgrejerna.
Vi fick prova på att jonglera med långsamma dukar, pinnar, bollar och käglor. Vi fick snurra med tallrikar på pinnar och Lykke var galet duktig. Hon lyckades till och med ta den snurrande tallriken på fingret medan den fortfarande snurrade. Sedan gick hon på lina som en prima ballerina.
Balansövningarna var också roliga, även dem helt i min älskade NMT-anda. Man skulle använda sina kroppar som motvikter och balansera stående i förälderns knä, först mot varandra och sedan bakåt, lite i Titanicstil. Det var stiligt och jätteroligt och Lykke var så modig och stark så jag blev alldeles lycklig i hela kroppen. Vilken underbar tillsammanstid! Jag undrade hela tiden varför inte alla familjer går i cirkusskola? Det var inte särskilt dyrt heller, 50 kronor per person och timme.
Behöver jag säga att vi kastade oss över telefonen och bokade in oss på en familjekurs?
Om ett par dagar är det killarnas tur att testa för de lite äldre barnen, utan föräldrar. Jag är redan ganska säker på att de också kommer att älska det.

540137 10152517752463572 127278446 n

Här kan ni läsa mer om prova-på-cirkus på Dansens hus.