Vi håller på att jämföra ihjäl oss

Här är dagens krönika i Metro.
Om att vi håller på att jämföra ihjäl oss. Speciellt vi kvinnor.
Läs gärna och kommentera.

3 kommentarer

Det slog verkligen an en sträng i mitt hjärta.

Ofta jämför jag mig och kommer alltid till korta själv. Jag vill vara mindre tjock, ha bättre semestrar mm

Men jag ska verkligen anstränga mig att se det jag har och sluta jämföra mig. Min sambo, mina fina fina killar och mitt rosa hus. Och det är ju det som är viktigt för mig igentligen. De andra sakerna är ju inte så himla viktiga. Är ju bara lull lull. Roligt ,en inte nödvändigt. Varje gång jag kollar på nyheterna om Haiti så är jag glad att jag har tak över huvudet. Gör snart 20 år sedan förlorade jag allt jag ägde och hade i en brand. Det var en nyttig läxa. Det är ju bara saker, det går att ersätta. Tack och lov att vi bor i Sverige. Vi är skyddade. Alla familjemedlemmar överlevde. Det var viktigt. I dag är jag tacksam för att jag var med om det så tidigt i livet. Jag lärde mig vad som är viktigt. Men ibland tappar jag siktet och nu hjälpte du mig att tänka till. Tack snälla Hillevi. Kram.

Bra skrivet, visst är det så att människors tendens att aldrig vara nöjda och se gräset som grönare på andra sidan får oss att känna stress helt i onödan. Jag vet inte om jag brukar jämföra mig själv med någon annan, men det finns liksom någon osynlig perfekt bild man jämför med. Det kanske är ännu värre, riktiga människor tenderar ju att vara lagom ”operfekta”.