Klonk!

Lägger ner Movitz overall på golvet. Klonk! säger det.
”Men vad i jösse namn har du i överallen, Movitz? Är det en sten?”
”Nehej!”, säger Movitz triumfatoriskt och gräver upp föremålet ur overallen:
”För det är faktiskt ett stuprör!”

IMG 6293

4 kommentarer

Jag hittade din blogg när jag googlade en frisör i närheten där jag bor(hamnade på ett inlägg där du var nyklippt och nöjd) , och nu har jag plöjt igenom hela alltet (hoppsansa, jag som hade annat att göra idag också..) ! Bra och inspirerande! Nu ska jag gå och klippa mig, så tack för tipset!

Hej, jag läser alla dina krönikor som jag kommer över och tack vare dig har jag anmält mig och min pojkvän två år i rad att vara alkoholfria under jul (trots att vi aldrig dricker alkohol ändå). Du räddar mitt liv många dagar, som när du skrev i Metro om att skolket är inte barnens fel och ibland behövs det bara att en enda människa ser en så ordnar sig mycket i livet.
Idag skrev du i Metro att du inte ropar utan ”skriver krönikor istället. För det gäller att komma in under huden. Först då är det någon som lyssnar”. Jag sparar nästan alla du skriver och läser dem om och om igen. Allt du skriver om ätstörningar, alkohol, att må dåligt och att ingen lyssnar. Du inspirerar mig. Det finns dagar när jag bara vill ge upp men så tänker jag på dig och hur långt du har kommit.
Jag vill bara att du ska veta det, att du kom in under huden på mig första gången jag läste något av dig och du förändrar verkligen. Jag kan inte få de i min närhet att sluta dricka, men jag kan försöka överleva ändå.
Tack. 

Vackra du. Vackra fina Madeleine. Du inspirera mig också. Vi människor behöver varandra, så är det. Ett av de mest grundläggande behoven vi har är att vara behövd, att tagas i bruk. Dina erfarenheter är viktiga och kan också rädda någon en dag. Framför allt vill jag att du ska vara stolt över dina erfarenheter och använda dem. Du behövs verkligen i den här världen, för att just du är du. Och du är verkligen inte ensam om att känna som du känner. 
Har du tagit kontakt med någon stödgrupp? Där finns riktiga änglar som vet precis vad du och jag pratar och skriver om. Som gör att man slipper känna sig ensam. Som fattar och kan hjälpa oss att tänka konstruktivt. De kan det här, inifrån och ut. Och de finns i varje kommun över hela landet: 

http://www.drugsmart.com/artiklar/om/missbruk-i-familjen/hjalp-och-stod/stodgrupper

Och kram!
Hillevi