Hunger

Du är vad du köper, skriver PM om samtidens instrumentella förhållande till konsumtion.
Jaha. Men vad är då jag, som sällan köper någonting. Jag har liksom inget behov av att köpa nya hippa kläder eller prylar.
Jag köper ägg. I trettiopack. För att det mättar något när man ammar. Annars är man tokhungrig jämt. Eller som kompisen Karin sa:
”Första gången jag kände mig mätt sedan sonen föddes – i september – var efter julbordet på Rosendahl.”
Haha.
Precis så hungrig är jag.
Så tja, jag kanske är ett vandrande ägg.
Vilken upplyftande tanke. Not.
Ni kanske har bra tips om enkel och mättande mat för ammande kvinnor?

8 kommentarer

Hej Hillevi
För mig funkar det med mättnad om jag dricker lättöl till maten. Tydligen ett gammalt husmorsknep. Med första ungen tok-åt jag kanelbullar det funkar bra! Dock en vana som är svår att bryta.

Jag åt dels fullkornmackor med tredubbla lager ost och skinka, dels sådana här mellanmålspizzor (som dessutom är så lätta att bara slänga in i mikron, skönt när man ska kånka liten hela tiden). Det senare är ju inte supernyttigt men man behöver det där fettet tror jag :-).

Hårda mackor med makrill i tomatsås! Eller ibland t o m makrill i tomatsås rakt ur burken ;). Det är mitt bästa tips och min räddning. Om man nu gillar denna produkt, vill säga….
Hälsningar från Annika med sex veckor gamla Marit + tre storasyskon

För att behålla mättnaden längre var jag under mina amningsperioder bra hjälpt av tranbärsdricka och äppelcidervinäger. Fast inte tillsammans…
Kokta baljväxter blandade med lite valfria torkade örter och god olja, kanske citronolja.

Då jag gillar ägg i alla former så är mina tips omelett med bacon, skinka, tonfisk mm mm.
Makrill tipsade någon om, det gör jag med. Det är SÅ gott.
Knäckebröd är gott och det finns många olika sorter att välja på.
Fil och musli är inte heller fel, om du vill ha något kallt i dig.

Hej och grattis till den lilla sötnosen! Det stämmer verkligen att man aldrig är mätt när man ammar! Jag brukade ha påsar med blandade nötter (eller bara valnötter) och russin i skötväskan och i kylen. Givetvis ingen måltidsersättning, men bra mellanmål (och mellan-mellan-mål :-).

Hej och grattis till fina dottern!
Jag äter också ägg, tillsammans med en portion havregrynsgröt och äppelmos. Då håller man sig mätt en hyfsad stund. Tycker det är speciellt bra innan man ska sova på kvällen så slipper man gå upp på natten för att äta.
Om man tänker på sin postgravida vikt så är det inte ett dumt alternativ heller, mycket näring för lite kalorier.