Äventyr 20: Tennis on court

7324051830 bb7088f187 b

Förra gången, när vi försökte spela tennis i Stockholm, var ju tennisbanan upptagen. Då spelade vi lite off court. På gräsmattor och gångbanor. Det gick bra, det med.
Men på Mallorca kunde man hyra en tennisbana på hotellet. Så, klockan 14 i värsta sommarhettan, slog vi till. Det var minst 28 grader i skuggan – och hur mycket det var i solen vågar jag inte ens tänka på. Men vi började förstå hur det kändes på centercourt i en Wibledonfinal. Det gick åt mycket vatten vid sidbytena.
Vi turades om att spela. Först spelade jag mot Movitz, sedan mot Elliot, sedan mot Gunnar och Lykke och sedan var det alla mot mig. Jag fick springa som en liten iller. För ingen kunde riktigt sikta – så det blev lite high chapparall över hela tennisbanan.
Elliot lyckades dra till en boll så hårt att den flög över det höga staketet och fortsatte ut över en parkeringsplats, där den – TJONG! – smällde ner i ett biltak. Hela Elliot såg ut som ett stort OJ. Och HJÄLP.
Men sedan fick han fart på badtofflorna (ja, vi spelade i vanliga kläder) och sprang iväg och hämtade bollen. När han kom tillbaka såg han så glad och busig ut att jag blev full i skratt. Tänk att han kunde slå bollar över staketet. Det var inte dåligt.

Hur matcherna slutade är det ingen som vet. Men jag lyckades träffa bollarna tillräckligt många gånger för att det skulle kännas skitkul. Och killarna var riktigt duktiga.
”Du är kanonduktig, Movitz!” hojtade jag när han var lite missnöjd med en träff. ”Jag kunde inte ens träffa bollen när jag var sex år.”
Han kom fram till nätet och tittade lite frågande på mig.
”Jag visste inte ens att det fanns tennis när du var liten, mamma. Hur gammal är du egentligen?”

Haha. Ja, det kan man ju undra ibland.

7324000984 fbf82d6405 b

KOSTNAD: 9 euro för en timme.

BETYG:
Gunnar: 5. Roligt, men lite svårt att inte dra iväg för hårda bollar.
Hillevi: 5. Kul, varmt och svettigt. Massor av action!
Elliot: 5. Det var roligt och lätt att träffa bollen. Men det var lite pinsamt när bollen flög iväg till parkeringen.
Movitz: 4110. Jag visste inte att jag var så bra på tennis!
Lykke: 32. Det var lite för varmt för mig.