Äventyr 19: Eurodisco

IMG 2443

Vad vore en charterresa utan lite Eurodisco? På vårt hotell sprang barnklubbspersonalen in på scen varje kväll klockan 20.15. Med hunden Turo. Som inte alls var någon riktig hund, utan en 1.80 centimeter lång holländare med hästsvans, iförd svart och gul hundkostym. Man anar ju att det var lite varmt därinne.
Ungarna älskade denna Turo, på ett sätt som nästan liknar idoldyrkan. Och Turos fanclub var stor, ett femtiotal barn plus deras föräldrar.

Exakt tjugo och femton brast således alla språkbarriärer och hämningar. Då skakade alla loss in en lekfull dans-show-gymnastik-upplevelse till märklig musik. Mest tysk. Och ungarna sjöng glatt med i texten till ”Heut ist so ein schöner Tag, lalalalala.” Vilket, bara det, förbluffade mig. Sedan kom det sånger på spanska och engelska och holländska och det var bara att tralla med, medan vi gjorde armrörelser, snurrade runt, skakade rumpa och hoppade upp och ner.
Plus ringdans och allmänt tafattjagande från ena kanten till den andra. Intervaller i högklackat, liksom.
Elliot var helt klart bäst. Han skulle kunna platsa i en show- och dansgrupp när som helst. Movitz försökte göra som storebror och Lykke var också jätteduktig! Jag gjorde mitt bästa, men det räckte inte långt. Det var knappast något skulle platsa i Let’s dance, om man säger så, men vi blev rejält trötta och hade det inte varit för all cigarettrök – vad är det med föräldrar som sitter och röker ut över sina barn?! – så hade det varit en klar fullpoängare.

Som extra bonus fick alla tre barnen gå upp på scen och visa upp sina egenhändigt gjorda Turo-Mallorca-tröjor. Stort.

IMG 2566
KOSTNAD: Gratis.

BETYG:
Gunnar: 4. Väldigt kreativa och engagerade ledare som gick in i roller. Också kul att se när de ”spricker” och inser vad det är för trams de håller på med. Med värme och hjärta. Brydde sig verkligen om barnen.
Hillevi: 4. Ett avslappnat och roligt sätt för barn att lära sig dansa. Minus för cigarettröken på ”dansgolvet”.
Elliot: 5. Det var roligt och man lärde sig fort.
Movitz: 4110. Det var bra, för att det var det. Men jag gillade djuruppvisningarna bäst. Med papegojorna och sköldpaddorna och ödlorna – och ormar!
Lykke: 4 över 5, 4 över 6 och 4 över 8. ”Det var roligt. Men det var tråkigt att barnen tog min dockvagn som jag köpte. Turo var bäst!