Äventyr 15: Trampbåt

Åh ljuva semesterliv! Nu har vi landat på svensk mark efter en veckas underbara äventyr på Mallorca, eller som Movitz sa en dag vid poolen: ”Det här är nästan som en dröm, mamma. Det här är liiivet!”

IMG 0583

Men om någon tror att familjen låg stilla i solen vid en pool, så har ni fel. Vi hann med att pröva massor med aktiviteter. Vårt första äventyr var att hyra en trampbåt. Jag har glömt hur barnsligt roligt det är att åka pedalbåt. Båtarna ser för övrigt inte alls ut som de gjorde när jag var ung och trampade vatten senast. Då var det bara en platt båt med pedaler. Nuförtiden har de både rutchkana, stegar och somliga har till och med traktordäck.

IMG 0624

Vi valde en grön, Movitz favoritfärg. Med rutschkana, men utan traktordäck. Det var en impulshyrning – vi hade bara tänkt passera stranden, men kunde inte motstå trampbåtarna. Inga badkläder hade vi heller, för vi trodde inte någon skulle våga hoppa i havet. Men då hade vi inte räknat med Movitz. Vildbasarn. Eller mig. Tokmamman. För när vi kom ut på det första turkosa briljantglittrande vattnet så gick det ju inte att motstå. Jag slet av mig flytväst och kläder och hoppade i, iförd endast underkläder som turligt nog såg ut som en svart bikini på långt håll. Movitz hann inte ens få av sig kläderna, han rutchade i med kläder och flytväst och hela konkarongen. Schwosch! Och plask! Så var han i. Sedan upp igen i båten, uppför stegen och schwosch och plask igen.

IMG 0605

IMG 0607

Kunde han så vågade jag. Även om det var läskigt på toppen.
”Waaaaaoooo!”, lät jag när jag gled nerför kanan och dunsade i vattnet. Alla barnen skrattade. Och Gunnar.
Vi simmade och simmade och bara njöt.
Elliot vågade sig också i, även om han tyckte det var kallt. Och till slut ville Lykke också bada. Modiga tjejen. Hon får dock upp igen rätt snabbt.
”Oiiiiih kallt!”, sa hon och ville värmas av pappa. Som glatt trampade vidare så vi nästan fick simma ikapp båten.
För att inte tala om när den stora passagerarbåten plötsligt kom rakt emot oss.
”Men den kan väl inte… De kan ju inte… Joo, den kommer fan hit!”, tjoade jag bestört.
Vilket senare blev veckans mest upprepade citat.
Vi hann dock simma undan och i säkerhet.
Så vad säger vi om trampbåtar, då?
Jo, tummen upp, såklart!

IMG 0599

KOSTNAD: 15 euro för en timme

BETYG:
Gunnar: 5. Riktigt roligt. Det blev väldigt lugnt, stilla och rofyllt. Skönt.
Hillevi:
Elliot: 5. Spännande. Det var roligt att trampa och styra – och bada!
Movitz: 5110! Simma och bada och att åka var roligast. Och att åka rutschkana och titta på fiskarna. Tråkigt bara att mitt goselejon blev blöt.
Lykke: 74. Tråkigt för det kom sand i mina skor. Jag vill åka båt igen!