Juliana fotograferar för livet – och kärleken

Det finns änglar överallt. Och fotografen Juliana Wiklund är absolut en sådan. Dagens Metrokrönika handlar om henne och hennes 35 kollegor och ett livsprojekt som började med ett telefonsamtal.
Det handlade om en väninna som hade fått den allra svåraste formen av cancer. En cancer som inte hade kunnat behandlas eftersom hon var gravid. Nu stod hon med en liten tvåmånaders bebis i famnen – och den stora sorgen att hon bara skulle få leva några månader till.

Vad gör man i ett sådant läge, som medmänniska? Jo, man gör det man kan göra. Och är det något Juliana kan så är det att ta bilder fulla av kärlek och liv. Så hon tog ett djupt andetag, hängde på sig kameran och ringde på hos den drabbade familjen.

Läs hela krönikan här.
Och läs Julianas fantastiska blogg här.
Och läs om projektet Essencevitae här.

3 kommentarer

Hej Linda. Det är okej att låna krönikan sådär, för min del, och i det här fallet. Egentligen så råder ju lagligt upphovsrättsskydd, och Metro kan protestera (och någon annan kan fakturera dig på hela beloppet, så se upp!), men jag tror inte de gör det. Ett tips bara för framtiden, citaträtten gäller – och då kan man citerar ett kort stycke, och sedan länkar vidare till krönikan i tidningen. Då är man säker. 
Kul att du gillade krönikan!
/Hillevi