Min absoluta favorit!

Fyra hönor och en tupp – det här är stor politik och feminism på hög nivå. I en liten rolig barnbok som är så jädrans bra att man bara jublar. För den där sprättiga tuppen tar all mat medan de fyra hönorna får allt mindre. Och när de försöker säga ifrån så kommer de andra stora tupparna och kuckelikuar de i ansiktet för att de ska veta sin plats i hönshuset.
Men hönsen är inte dumma. De organiserar sig. Och åker iväg på kurs! Medelst styrketräning, avslappning, djupandning och röstövning och arbete i smågrupper – så får de ny kraft och kan komma tillbaka till hönshuset med nytt rättvisepatos.
Lena och Olof Landström är helt outstanding. Nobelprisklass.

3 kommentarer

Så kul med boktips! Fyra hönor och en tupp har jag inte sett tidigare den och När Åkes mamma glömde bort skriver jag genast ner på julklappslistan. 😉
En bok som jag ska titta lite närmare i är Pernilla Stalfelts Alla barns rätt, hon förklarar här barnkonventionen för barnen själva. Till barnbarnet på 2 år blir det fler av Stina Wirséns underbara Vem, böcker. De är helt fantastiska!

Å, det är en av våra favoriter här också! Du som (i likhet med mig) har en försiktig kille i familjen kanske skulle gilla Lennarts Listor också? Olof Landström har tecknat men jag minns inte på rak arm vad författarna hette.