Vilken ära, jag har blivit Årets Junis-kompis!

Plötsligt började det ramla in grattishälsningar. Och jag fattade ingenting. Förrän jag kollade i mailkorgen:

”Hej Hillevi,
Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund, har beslutat utdela vår utmärkelse ”Junis kompis 2010” till dig med motiveringen:
Hillevi Wahl är en stark och orädd röst som når många vuxna med sina kloka tankar kring barns rättigheter och om vuxenvärldens ansvar för att sätta barnets bästa i fokus.
Genom sitt djupa engagemang och vilja att själv agera i frågor som rör barns utsatthet är hon en föredömlig vuxen och en riktig Junis Kompis.

Vi hoppas att du vill acceptera vår utmärkelse som förutom äran består av 20.000 kr som du får skänka till någon organisation eller grupp du tycker är förtjänta av en uppmuntran och stöd.
/…/
Vi tänkte föreslå att utmärkelsen överlämnas i samband med ett ditt framträdande i Örebro nu på torsdag. Självklart vill vi då skicka lite info om utmärkelsen till lokalpressen och hoppas att de nu får en ytterligare anledning att komma och lyssna till dig.
Liza Viktorsson, förbundets informationssekreterare, kommer finnas på plats torsdag em på seminariet i Örebro och är den som kommer dela ut utmärkelsen.
Vänliga hälsningar
/Ann-Britt

Ann-Britt Hagel
förbundssekreterare Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund”

Wow. Vilken grej, va?
Och jag har redan bestämt mig vem som ska få pengarna. Jag valde med hjärtat: Therése Eriksson och hennes förening Maskrosbarn.

Jag hade så önskat att en tjej som Therése hade kommit till min skola och pratat, när jag var barn. Med all den ärlighet och framtidstro som hon förmedlar.

3 kommentarer

Hej fina Hillevi, Varmt Grattis till den fina utmärkelsen! Jag sitter här och är också alldeles tårögd av de fina och mycket välförtjänta hälsningar du får, fast jag inte är du, och fast jag egentligen inte känner dig bättre än vad något annat ”fan” gör, men så känns det ju så när man läst alla dina böcker från de härliga skratt mamma-böckerna till de mer sorgsamma och tankvärda böcker du skrivit sen. Jag är så glad och tacksam för att ditt kall i livet blev att dela med dig av dina erfarenheter genom att skriva så att jag och alla andra får och kan ta del av dina verk. Du är sådan fantastisk och klok kvinna och trots att jag tycker om tanken att vi alla är unika så skulle jag vilja klona dig och din snälla Gunnar och dina fina barn…för tänk vilken bra och snäll värld vi skulle få med lite fler av er! <3 All kärlek och ljus till dig för allt fint du gör för alla andra, och Tack för att du delar med dig! (på dagis hade du fått många röda hjärtan att sätta på väggen för att du är en "bra kompis"!) Vänliga hälsningar från Sara Ekström(facebook vän) som hoppas få träffa dig på riktigt någon dag så jag kan ge dig en stor Kram! PS. fortsätt skriva om dina träningsrundor, de har blivit en bra inspiraton till mina pass! 😉 DS

Tack tack tack för alla fina vackra ord. Jag är så innerligt rörd över alla gratulationer.