Det finns hjälp för överätare!

Ibland får man glada peppbrev också. Som det här fina:

”Hej! Du! Jag läste din krönika om magsäcksoperationer och håller helt med dig. Det som är så tragiskt är att det FINNS terapeutisk hjälp mot ätstörningar – också överätare kan få hjälp, inte bara anorektiker och bulimiker.
Stockholms centrum för ätstörningar är helt fantastiskt skickliga. Men hur många vet att de överhuvudtaget finns och ingår i den hjälp man får från landstinget? Mer upplysning åt folket! Mer info!
Kram och lycka till från N.”

Svar: Tack snälla du för det positiva peppbrevet. Ja, jag brukar säga att man ska gå direkt till experterna, om man ska ha riktigt kvalificerad hjälp. Och vilka är experterna här om inte människorna på AA, OA och de centrum som finns för ätstörningar – många av dem som finns där har själva missbrukat. Eller har någon anhörig som har gjort det. De vet precis hur det är. De vet hur man tar sig vidare. De vet också hur viktigt vänskap och ett hälsosamt nätverk är. Där finns hjälp och stöd att få – länge.