Dagens sorgligaste brev

”Hej Hillevi.
Jag läste din krönika i Metro om hur många som går från 1 till 100 med alkoholism efter en magsäcksförminskning, den var spot on. Just precis det hände min svägerska i förra veckan, hon dog på sjukhus av skrumplever och njurarna hade också lagt av. Ingen förstod någonting, hur det kunde gå så snabbt. Hoppas insikten i vården blir större snart, så hela människan får chans att hela.
Istället för quick-fixar.
Jag ville bara säga tack och hurra för att du delar din klarsynthet.
Hälsningar från K”.

Svar: Så sorgligt och tragiskt. Jag blir så himla ledsen när jag läser om din svägerska. Att hon inte fick rätt hjälp. Jag hoppas också att insikten blir större i vården snart. Om att det här handlar om någonting mycket större och komplicerat än bullar, glass och mackor. Att det inte går att operera bort.
Tack för att jag fick publicera ditt brev. Kram!